Ring til os


Vores partnerbank Coop Bank svarer på spørgsmål omkring Coop Opsparing. 


Kundeservice

Alle hverdage mellem 9.00 og 17.00


Vær opmærksom på, at Coop Bank ikke kan give dig anbefalinger eller rådgive dig i forhold til køb og salg.

chat
Ring til os

Hvor ansvarlig er din aktiesparekonto?

18. august 2023

Hvis du har en aktiesparekonto, kan du tilføje Coop Opsparings afdeling Modig og dermed få en mere ansvarlig investeringsprofil. Afdelingen investerer nemlig i værdipapirer, der vægter etik og social ansvarlighed højt.

Morningstar og modig afdeling investering

I Coop Opsparing gør vi det nemt for dig at investere ansvarligt uden at gå på kompromis med ønsket om et konkurrencedygtigt afkast. Når du tilføjer afdeling Modig til din aktiesparekonto, får du derfor en afdeling i din portefølje, som har fået de højeste ratings fra analysehuset Morningstar – både når det gælder bæredygtighed og afkast. Samtidig er afdelingens omkostninger blandt markedets laveste

Stor spredning på regioner og brancher

Afdeling Modig investerer i en blanding af aktier og obligationer fordelt på mange forskellige regioner og brancher. Hovedparten af afdelingens investeringer foretages i såkaldte ETF-fonde, som er værdipapirer med mange aktier fra et bestemt aktieindeks eller inden for et bestemt område.

Afdelingen har en høj andel af aktier. En høj aktieandel kan være medvirkende til et højere forventet afkast, men da aktier giver større udsving end obligationer, betyder det også, at afdelingens risikoklassificering er højere, end det er tilfældet for Coop Opsparings øvrige afdelinger. Men selvom afdelingen er navngivet Modig, er risikoklassificeringen kun på middelniveau – altså 4 på en skala fra 1 til 7.

Se fakta-ark for afdeling Modig

Risikoskala for Coop opsparing Modig afdeling

Højeste ESG-rating med fokus på ansvarlig investering

Højeste ratings for ansvarlighed

Coop Opsparing investerer i værdipapirer, der vægter miljø, social ansvarlighed og ansvarlig selskabsledelse højt og dermed har en høj ESG-rating. Det betyder samtidig, at vi ikke investerer i selskaber, der f.eks. producerer våben, tjæresand, tobak, pornografi eller lignende. På den baggrund har det det uafhængige analysehus Morningstar tildelt Coop Opsparing Modig fem ud af fem mulige globusser, hvilket er højeste rating.

Se flere bæredygtighedsrelaterede oplysninger for afdeling Modig her

Afkast og ansvarlighed går hånd i hånd

Ansvarlighed og afkast kan sagtens gå hånd i hånd, og Coop Opsparing Modig har historisk opnået pæne afkast. Det uafhængige analysehus Morningstar har derfor tildelt Coop Opsparing Modig fem ud af fem stjerner for det historiske afkast. For at få fem stjerner kræves det, at afkastet ligger i top-10 % blandt sammenlignelige investeringsafdelinger.

Prøv beregneren og se det forventede afkast i Coop Opsparing Modig

Ansvarlig investering og afkast med Coop opsparing modig afdeling

Her kan du se det historiske afkast i Coop Opsparings tre afdelinger inden for de seneste fem år. Data er trukket pr. 1. august 2023.

Investér med en Coop aktiesparekonto

Invester og spar penge i skat med Coop Aktiesparekonto

Trives du med at investere på egen hånd, og vil du nemt og billigt investere dine frie midler i aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger? Så er en aktiesparekonto noget for dig. Udover at kunne sammensætte din portefølje, som det passer dig bedst, får du en attraktiv skattesats. Du betaler nemlig kun 17 % i skat af det årlige afkast. Normalt beskattes aktiegevinster med 27 % eller 42 %.

LÆS OM COOP AKTIESPAREKONTO

Følg med på aktiemarkederne

Vil du følge med på aktiemarkederne?

Hvordan påvirker økonomiske op- og nedture, pandemier eller krig dine investeringer i Coop Opsparing? Du kan løbende læse om hvilke faktorer, som påvirker markedet.

LÆS KOMMENTAREN (PDF)

De generelle oplysninger på denne side, skal ikke betragtes som tilbud eller opfordring til at købe eller sælge investeringsbeviser. Endvidere kan oplysningerne på denne side ikke betragtes som individuel investeringsrådgivning, hvorfor brugerne opfordres til at søge individuel rådgivning, herunder rådgivning vedrørende skat. Der gøres opmærksom på, at indikationer på fremtidigt afkast og historiske afkast samt kursudvikling ikke kan betragtes som en garanti for fremtidig kursudvikling og afkast, da investeringsbeviser enten kan stige eller falde i værdi, og afkastet kan således blive negativt.