Ring til os


Vores partnerbank Coop Bank svarer på spørgsmål omkring Coop Opsparing. 


Kundeservice

Alle hverdage mellem 9.00 og 17.00


Vær opmærksom på, at Coop Bank ikke kan give dig anbefalinger eller rådgive dig i forhold til køb og salg.

chat
Ring til os

Obligationer styrker afkast i alle Coop opsparings afdelinger

18. august 2023

De globale aktier er blevet lidt dyrere i forhold til obligationer. Det er med til at gøre obligationer attraktive – også for dig, der har Coop Opsparing Forsigtig, Moderat eller Modig i porteføljen.

Stabil måned på aktiemarkedet

Juli har været en fin måned, hvad angår aktier. Det mærkes også i Coop Opsparings tre afdelinger, hvor afkastene i skrivende stund er 4,4 % (Forsigtig), 7,4 % (Moderat) og 10,1 % (Modig) *

Der er fortsat fremgang for amerikanske tech-aktier – de er dog blevet dyrere på grund af høje forventninger til tech-sektoren og aktier inden for kunstig intelligens (AI).

Afkast tabel for Coop Opsparings tre afdelinger i august

Her kan du se det historiske afkast i Coop Opsparings tre afdelinger inden for de seneste fem år. Data er trukket pr. 1. august 2023.

Koranafbrændinger påvirker svenske aktier

Retter vi blikket mod de europæiske aktier, fremstår de billige i forhold til amerikanske aktier. Dette skyldes i nogen grad, at der ikke findes så mange større europæiske tech-aktier.

Juli måneds kontroversielle koranafbrændinger i Sverige, har ramt svenske aktier negativt og ført til boykot af svenske varer i flere mellemøstlige lande.

Obligationer er attraktive pga. den 10-årige amerikanske statsrente

Obligationer er igen attraktive

Når det gælder prissætningen af aktier i forhold til obligationer – det såkaldte Yield Gap, som måler forskellen i afkast på aktier fratrukket den 10-årige amerikanske statsrente -, er globale aktier i juli blevet lidt dyrere relativt i forhold til obligationer. Forskellen er nu 1,9 % mod 1,47 % i juni.

Det betyder, at der obligationer igen er attraktive. Det mærker man også i Coop Opsparings tre afdelinger. Her bidrager obligationerne positivt til afkastene. Obligationsdelen af Coop Opsparings afdelinger giver således i skrivende stund 4,5 -5,0 % i afkast, og balancerede afdelinger ser dermed igen afkastmæssigt attraktive ud i forhold til risiko.

Ikke længere forventninger om recession

For dem der er trætte af inflationen, er der gode nyheder. Både inflationen og kerneinflationen (inflation fraregnet energi- og fødevaresektoren) er globalt set på vej ned. Samtidig er reallønnen på vej op i både Europa og USA.  Den amerikanske centralbank (FED) forventer derfor ikke længere en recession det kommende år og tror i stedet mere på at kunne bringe inflationen ned uden kraftigt at skulle påvirke arbejdsmarkedet negativt, hvilket er positive udsigter for såvel aktier som obligationer.

Politiske tiltag booster de kinesiske markeder

Kinas Politbureau, der er det øverste beslutningstagende organ i det regerende kommunistparti, har i juli bekendtgjort, at Kina vil iværksætte nye initiativer for at opretholde den økonomiske aktivitet i landet. Blandt andet vil Kina fokusere på at udvide den indenlandske efterspørgsel. Da meldingen den 25. juli ramte offentligheden, oplevede aktiemarkederne i Shanghai og Hongkong umiddelbart en kraftig fremgang. Den 25. juli steg Shanghai Composite-indekset således med 1,9 %.

De kinesiske markeder, politiske tiltag og Shanghai

Følg med på aktiemarkederne

Vil du følge med på aktiemarkederne?

Hvordan påvirker økonomiske op- og nedture, pandemier eller krig dine investeringer i Coop Opsparing? Få svaret i markedskommentaren for juli 2023.

LÆS KOMMENTAREN (PDF) 

Glad mand som nu ved hvad en ETF-fond er

Ved du, hvad en ETF-fond er?

Hos Coop Opsparing lægger vi vægt på stor risikospredning, lave omkostninger og et afkast, der svarer til markedets udvikling. Derfor investerer vi blandt andet i ETF-fonde. Men hvad er en ETF-fond?

FÅ SVARET HER

De generelle oplysninger på denne side, skal ikke betragtes som tilbud eller opfordring til at købe eller sælge investeringsbeviser. Endvidere kan oplysningerne på denne side ikke betragtes som individuel investeringsrådgivning, hvorfor brugerne opfordres til at søge individuel rådgivning, herunder rådgivning vedrørende skat. Der gøres opmærksom på, at indikationer på fremtidigt afkast og historiske afkast samt kursudvikling ikke kan betragtes som en garanti for fremtidig kursudvikling og afkast, da investeringsbeviser enten kan stige eller falde i værdi, og afkastet kan således blive negativt.